Budapesti Honismereti Társaság

Családdal a múzeumban

A XVIII. kerületi Tomory Lajos Múzeum január 25-én, február 1-jén és február 19-én családi programokkal várja az érdeklődő kicsiket és nagyokat.

Szeretettel várjuk 2020-ban is a Tomory Lajos Múzeum programjaira a Herrich-Kiss villába!

Címünk: 1181 Budapest, Margó Tivadar utca 116-118.

  1. január 25. 14.00-18.00 Múzeumi délután tárlatvezetéssel és játékkal

Program: 14.00 és 16.00 órai kezdettel kurátori tárlatvezetés a Kondor Béla a repülés vonzásában című kiállításon, melyen a költészetre fókuszálunk és felidéződnek a művész Pilinszky János költővel kötött barátságának mozzanatai is. Közben a Látványraktárban kreatív alkotás gyerekeknek és felnőtteknek.

  1. február 1. 14.00-18.00 Medvecsalogató délután a múzeumban

Lassan- lassan közeleg a tavasz: a néphagyomány szerint a téli álmot alvó medve hamarosan kimerészkedik barlangjából. Már a múzeumi macik is ébredeznek, gyertek, csalogassuk elő őket együtt! Szeretettel várjuk a kisgyerekes családokat!

Program: 16.00 órakor: A múzeumi macik. Múzeumpedagógiai foglalkozás óvodásoknak és kisiskolásoknak. Folyamatosan: medvenyomvadászat a villakertben, Mézes Mackó teakóstolás, mackós kézműveskedés.

  1. február 19. 11.00-12.00 Mama, nézd! Babával a múzeumban

 A Magyar Nemzeti Galéria, a Szépművészeti Múzeum és a Vasarely Múzeum nagysikerű Mama, nézd! programjához kapcsolódva a Tomory Lajos Múzeumba is szeretettel várjuk azokat a szülőket (egyévesnél kisebb gyermekükkel együtt), akik szeretnének egy beszélgetéssel, együtt gondolkodással összekötött, családias hangulatú délelőttöt múzeumunkban eltölteni. A kifejezetten felnőtteknek szóló tárlatvezetés alatt a múzeum a szülőké és a kicsiké: olyan légkört szeretnénk teremteni, ahol senkit sem feszélyez az esetleges babasírás. A sorozat első alkalma Kondor Béla művészetéhez kapcsolódik, a tárlatvezetés időtartama 60 perc.

A program ingyenes. Előreköthető babahordozó, illetve kendő használatát javasoljuk. Helyszín: Herrich-Kiss villa.

A kiállítótér korlátozott befogadóképessége miatt előzetes jelentkezés szükséges: muzeum@muzeum18ker.hu, 06209214414