Budapesti Honismereti Társaság

Hegyvidéki helytörténet

A Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjteményben szeptember 15-én délelőtt Családi Alkotóműhelyre, szeptember 17-én délután  Az egyház és az egészségügy kapcsolata Budán című előadásra várják a helytörténet iránt is érdeklődőket.

 

Szeptember 15. (vasárnap) 10.00-12.00
Családi Alkotóműhely

Minden hónapban egy vasárnapon, szeretettel várjuk a családokat alkotóműhelyünkbe, ahol az érdeklődők kreatív foglalkozás keretében ismerkedhetnek meg a Hegyvidék izgalmas történetével, híres alakjaival és érdekességeivel. Most vasárnap a hegyvidéki egészségügy történetét bemutató kiállításhoz kapcsolódik a családi alkotósarok. Az izgalmas kiállítás mellett a gyógynövények világába is bepillanthatnak a látogatók. Levendula és borsmenta felhasználásával alkothatnak teafüvet vagy illatzsákot a foglalkozás keretében.

Helyszín: Lóvasút 1121 Budapest, Zugligeti út 64.
A programot az óvodás és általános iskolás korosztály számára ajánljuk.
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
regisztráció: e-mail: info@hegytortenet.hu

Bővebb információk itt:
https://helytortenetigyujtemeny.hu/programok/csaladi-alkotomuhely-7/

———————————————————————————–
Szeptember 17. (kedd) 16.00-17.00
Előadás – Az egyház és az egészségügy kapcsolata Budán

Az ARS SACRA programsorozathoz és a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény új időszaki “Egészségügy a Hegyvidéken” című kiállításhoz kapcsolódóan tartunk előadást, melynek a témája az egyház és az egészségügy kapcsolata Budán.

Az előadást Földváry Gergely történész tartja.
Az egyház és a gyógyítás már több száz éve összeforrott és Budán is a legtöbb egészségügyi intézmény megalapításában és üzemeltetésében fontos szerepet játszott. Az előadás a budai gyógyítás kezdeteitől a kórházakban lévő szerzetesrendeken és a kápolnákon keresztül egészen a 19. század közepéig mutatja be az egyház és a gyógyítás történetét.

Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Regisztrálni a hegytortenet@gmail.com címen lehetséges.
Bővebb információ itt:
https://helytortenetigyujtemeny.hu/programok/az-egyhaz-es-az-egeszsegugy/
Tisztelettel:
Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény