Budapesti Honismereti Társaság

Indul a Heti Fortepan

A Fortepan képes cikksorozata új formátumban, vadonatúj tartalmakkal és új felületen jelentkezik szeptember 18-tól minden pénteken délelőtt a hetifortepan.capacenter.hu címen. A korábban az Index nagyképes felületén futó, mostantól a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ gondozásában megjelenő cikksorozat a Fortepan digitális fotóarchívumhoz beérkező fényképeken megelevenedő történeteket dolgoz fel gazdagon illusztrált bejegyzésekben.

Az első Heti Fortepan – Magyarország cipőnagyhatalom

Olvassa el a Fortepan és a Capa Központ szakmai együttműködésében induló Heti Fortepan blog első cikkét, amely a  magyar cipőgyártás fénykorába kalauzolja el olvasóit!

Milliószámra ontották a lábbeliket a magyarországi üzemek az 1960-70-as években, de megsokasodtak a minőségi kifogások is. Vadonatúj technológiák ide, frissdiplomás tervezőművészek oda, a talpak csak leváltak. A korabeli felvételek mesés kirakatok és elegáns bemutatók képét őrzik, a vérmesen reklamáló vevők és a kitartó panaszoslevél-írók nemigen kerültek a kamerák elé.

A Fortepan képei már egy évtizede szabadon felhasználhatók. Mostantól a Fortepan képes cikkek is Creative Commons licensz alatt lesznek elérhetők, azaz forrásmegjelölés mellett a Heti Fortepan blog cikkei szabadon átvehetők. Az átvétel feltételeiről és módjáról a blog impresszumában olvashat további részleteket.

Forrás: Fortepan Hírlevél