Budapesti Honismereti Társaság

Kertvárosi időutazások

Most ősszel a kertvárosi időutazásokon részt vevőket a régi útvonalak mellett három új séta várja, és a szokásos villák, műtermek, fasorok… (szept.-okt.i séták). Ha valamelyik program felkeltette figyelmét, érdeklődjön tartalmáról, időpontjáról és jelentkezzen emailben! Adja meg telefonszámát is! Ekkor küldjük az indulási helyszínt és a számlaszámot, amire a részvételi díj utalandó (vagy OTP-ben fizetendő) séta előtt 4 nappal.

A séták, túrák részletes leírását kérésre küldjük, ill. olvasható az Kertvárosi Időutazó összes séta közös őszi facebook eseményében:

https://www.facebook.com/events/348243772870527/

************************************

SÉTÁK 2020 ŐSZÉN

************************************

SZEPTEMBER

25-én, pénteken 17.30 HOLDVILÁGOS ZENÉS SÉTA Mátyásföldön, romantikus történetek a pislákoló utcai lámpák fényénél, aláfestő muzsikával a ’30-as évekből, 2 órában. (1800-1400 Ft)

 

27-én, vasárnap 10.00 MÁTYÁSFÖLD IMPOZÁNS FAÓRIÁSAI – ÚJDONSÁG!

…és ikonikus fái, 150 év fatelepítési divatjai a villanegyedben, dr. Kovács Tibor biológus a Magyar Biodiverzitás-kutató Társaság elnökének vezetésével. (1800-1400 Ft)

 

27-én, vasárnap 15.00 MÁTYÁSFÖLDTŐL KILÁTÓIG. Séta a villanegyedben a Mátyás király tér környékén, majd Sashalmon Szent István szobor, parkok és kilátó a Reformátorok terén. (1800-1400 Ft)

 

30-án, szerdán 10.00 BAJOR GIZI SZÍNÉSZMÚZEUM… pincétől a manzárdig, ahogy a hétköznapi látogató nem láthatja, színész sztorikkal, filmrészletekkel. (1900 Ft)

 

OKTÓBER

7-én, szerdán 10.00 TÜNDÉRPALOTA ÉS TISZTVISELŐTELEP – ÚJDONSÁG

A sétán rácsodálkozunk a Tisztviselőtelep látványos villáira, egykori híres lakóinak történeteire, és az esztergomi bazilika másaként megdöbbentő látványt nyújtó templomra. Kiderül, mi köze a főtérnek Szenes Ivánhoz. A Népliget melletti gyönyörű szecessziós „Tündérpalotát” körbejárjuk, mesélünk róla. Ha addigra kinyit a kiállítás, akkor az épületbe is bemegyünk. (kiállítással: 2400-2000-1700 Ft, kiállítás nélkül: 2000-1700 Ft)

 

10-én, szombaton 10.00 MÁTYÁSFÖLD legszebb villái III.

A villanegyed középső részén sétálunk, Mátyás király tér, Erzsébet-liget, Dozzi-villa, Paulheim-villák, volt szovjet főparancsnokság. Ahová belépünk: a Steinschneider-villában archív fotós kiállítás vár. (1800-1400 Ft)

 

11-én, vasárnap 14.00 MÁTYÁSFÖLDI REPTÉR és a Felsőrákosi-rétek, Rákos-patak – könnyű természetséta dr. Kovács Tibor zoológussal, a Magyar Biodiverzitás-kutató Társaság elnökével. (1800-1400 Ft)

 

14-én, szerdán 10.00 WEKERLEtelep és festőműteremÚJ AZ IDŐPONT!

110 éves népi szecessziós kisváros a nagyvárosban, „mézeskalácsházak”, Kós Károly és tanítványai, és látogatás Szőke Péter Jakab festőművész műtermében. (1800-1400 Ft)

 

17-én, szombaton 14.00 A CAPRERA-FORRÁSTÓL a Csobaj-bányáig

Könnyű természetséta Cinkotán, a kis patak mentén, a volt strandon és a külszíni bányában. (Az időpont még tervezet!) (1800-1400 Ft)

 

18-án, vasárnap 14.00 KASTÉLYTÓL KILÁTÓIG: Nagyiccétől Sashalomig.

(Az időpont még tervezet!) (1800-1400 Ft)

További őszi sétáink időpontja szervezés alatt.

 

*****************

HASZNOS INFÓK:

*****************

*** ELŐZETES JELENTKEZÉST KÉRÜNK! Ekkor derül ki az indulási helyszín és a számlaszám, amire a RÉSZVÉTELI DÍJ ELŐRE UTALANDÓ (vagy OTP-ben befizetendő) séta előtt 4 nappal. Email: kertvarosiidoutazo@gmail.com – tel.: 20/9310-800

*** Ha több árat lát, a 2. a nyugdíjas/diák ár, egyes esetekben 3. a 70 éven felüli.

*** A séták általában 3 ÓRÁSAK, a városlátogatások fél-egésznaposak. Az ettől eltérőt az adott sétánál jelezzük.

*** A sétákat 6 ÉVEN FELÜLIEKNEK ajánljuk. 10 éves korig a séták többsége ingyenes (kivéve: egyes múzeumi séták, ill. a buszos túrákon és az egésznapos városlátogatásokon kedvezményes áron vehetnek részt).

*** ESŐS, borús időben is indulunk! Kivéve a természetsétákat, ám ott is előre utalandó a díj, amit visszautalunk, ha elmarad a program.

 

*** MI A MÚZEUMI SZERDÁK SOROZAT? Szerdánként a főváros kicsi, rejtett, kevésbé ismert, ám értékes gyűjteményeit egyedi tárlatvezetéseken ismerjük meg, és bejárjuk a környéket is.

*** A városnézések csoportok, kisebb társaságok számára más időpontokban is kérhetők.

*** Születésnapra, ünnepre bármely értékben AJÁNDÉKOZHAT SÉTAJEGYET, személyre szóló felirattal!

*** Szakmai támogató: Kertvárosi Helytörténeti és Emlékezet Központ – Kertvárosi Helytörténeti Gyűjtemény; társszervező: Magyar Biodiverzitás-kutató Társaság.

*** Túravezető: Benedek Ágnes helytörténész.

*** PROGRAMVÁLTOZÁS lehetséges!

 

****************************

A facebook új rendszere szerint már nem, vagy alig láthatjuk az általunk kedvelt vagy követett oldalak bejegyzéseit saját üzenőfalunkon (helyette az ismerőseink bejegyzéseit látjuk).

Ha a FACEBOOKON szeretné látni Kertvárosi Időutazó bejegyzéseit, ez a teendője: a Kertvárosi Időutazó oldalon kattintson a borítókép alatti „Követed” gombra, válassza ki a „Megjelenítés elsőként” opciót, és pipálja ki!

 

Elnézést, ha duplán kapja meg levelünket!

Ha a jövőben nem szeretne a Kertvárosi Időutazó oldaltól levelet, programajánlót kapni, jelezze egy válaszlevélben.

 

Üdvözlettel:

Benedek Ágnes

Kertvárosi Időutazó

20/9310-800

kertvarosiidoutazo@gmail.com