Budapesti Honismereti Társaság

Malenkij robot emlékhely online

Online barangolás a Málenkij Robot Emlékhelyen a Szovjetunióba hurcolt magyarok emléknapja alkalmából. Az Országgyűlés 2012-ben nyilvánította november 25-ét a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapjává. Ennek alkalmából a Magyar Nemzeti Múzeum Málenkij Robot Emlékhelyén minden évben megemlékezést szervez. Bár az idei ünnepi összejövetelt a világjárvány megakadályozza, mégsem mondunk le a közös emlékezésről. A Pokol bugyrai… ,,Málenkij robot” – Kényszermunka a Szovjetunióban kiállítást egy különleges online alkalmazás segítségével tesszük elérhetővé, bejárthatóvá és megérthetővé.

Az alábbi linken keresztül önállóan is megtekinthető a tárlat, de lehetőség van online foglalkozás keretein belül is felfedezni a kiállítást: https://www.thinglink.com/scene/1380608001492123650

A múzeumpedagógiai foglalkozáson a diákokat úgy vezetjük végig a Málenkij Robot Emlékhely kamráin, mintha valóban a tárlatot járnánk végig. Menet közben elsődlegesen az iskolai tananyagot kiegészítő, a kíváncsiságot felkeltő interaktív módon mutatjuk be az emlékhelyet.

A foglalkozás hossza 45 perc, a részvétel ingyenes!

Jelentkezni két munkanappal a választott időpont előtt az alábbi elérhetőségen lehet: malenkij@mnm.hu

Ha bármilyen kérdése van, az említett e-mail címen, illetve a 06 30 701 5223 -es telefonszámon munkanapokon 9-17 óra között állunk rendelkezésére!

MNM