Budapesti Honismereti Társaság

Múzeumok online

A koronavírus járvány miatt felértékelődtek az online elérhető múzeumi anyagok. Az otthoni egyedüllét elleni egyik lehetőség ezeknek az oldalaknak a megtekintése. Elérhetőségükről erről az alábbiakban olvashatunk – a Pulszky Társaság-Magyar Múzeumi Egyesület hírleveléből átvéve.

MÚZEUMOZZ A SZOBÁDBÓL

magyarmuzeumok.hu oldalon sorozatot indítottunk, ahol a múzeumok digitális anyagait tematikusan közreadjuk. Ezek az anyagok összegyűjtve ezen az oldalon érhetőek el.

 

KULTÚRA? KÖZVETÍTVE!
Lehetőségek az online múzeumi jelenlétre, nem csak a járvány idején

Számos múzeum és galéria különféle kreatív, online megoldással próbálja elérni az otthon maradt kultúrára vágyókat. A lehetőségekről bővebben a Magyar Múzeumok online felületén olvashatnak.

PÁNIKHANGULATRA KÍNÁLNAK GYÓGYÍRT A MÚZEUMOK

“A krízis idején a múzeumok visszatérnek az egyik legfontosabb és legalapvetőbb feladatukhoz: megmutatják, hogy a művészet, a kultúra segítenek minket eligazodni a világban, reményt adnak a mindennapjainkhoz, és megmutatják: nem vagyunk egyedül.” – összefoglaló az OMMIK oldalán.

 

FELHÍVÁS: ONLINE MÚZEUMI TARTALMAK A DIGITÁLIS OKTATÁS TÁMOGATÁSÁRA

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ fokozott erőkkel dolgozik azon, hogy a hazai muzeális intézmények minél hatékonyabban járulhassanak hozzá a digitális oktatásra történő átálláshoz. Ezért egy igényfelmérő kérdőív kitöltésére biztatják a pedagógus kollégákat, melyre 2020. március 25-ig van lehetőségük. A kérdőív erről az oldalról érhető el.