Budapesti Honismereti Társaság

Eötvös Loránd nyomában Pestszentlőrincen

Jelentkezz és fedezd fel a kerületet a világhírű tudós nyomán! A Tomory Lajos Múzeum 2022. október 3. és november 4. között  Eötvös Loránd nyomában Pestszentlőrincen címmel, immár harmadik alkalommal szervezi meg a világhírű tudós életét, munkásságát és Pestszentlőrinchez való kötődését bemutató rendhagyó akadályversenyt. A versenyre a kerületi általános iskolák 7.-8. osztályos tanulóit, illetve családok és baráti társaságok jelentkezését várjuk.

A verseny egyénileg, egymástól független időpontokban teljesíthető, amelyre iskolai (kiscsoportos, max. 5 fő) és családi kategóriában nevezhetnek a jelentkezők.

A résztvevők egy térkép segítségével járják be a kerületet, és fedezik fel Eötvös Lorándhoz kapcsolódó külső helyszíneket, ahol vele kapcsolatos játékos feladatokat találnak.

A feladatok megoldásához előzetes ismeretekre nincs szükség, fő a kreativitás és leleményesség. Célunk, hogy egy olyan programot kínáljunk az itt élő gyerekeknek és felnőtteknek, amely bővíti helyismeretüket, és élményszerű ismeretszerzést, tartalmas kikapcsolódást nyújt számukra.

Jelentkezés iskolai csapatoknak

Jelentkezés családoknak