Budapesti Honismereti Társaság

Ferencvárosi helytörténeti séták

Kedves Látogatóink!

Szeretettel ajánljuk  az idén augusztus 30. és szeptember 1. között megrendezésre kerülő  Bakáts Feszt programjait.
Mindhárom nap lesznek helytörténeti séták, melyekre már lehet regisztrálni:
  • A Pál utcai fiúk nyomában 

Indulás: Kálvin tér, Kálvin-szobor
Érkezés: Bakáts tér

Regisztráció szükséges: ferencvarosiseta@gmail.com
Augusztus 30., péntek 18.00

Molnár Ferenc regénye egyike a legismertebb hazai műveknek. Magyar nyelven több mint 80 alkalommal adták ki, számtalan nyelvre lefordították, és Albániától Mexikóig, Japántól Norvégiáig szinte minden nagyobb európai, ázsiai és amerikai országban olvasható Boka, Nemecsek és a többi fiú története. A séta során a regény főbb ferencvárosi helyszíneit járhatják be az érdeklődők, és megismerkedhetnek a séta okostelefonra ingyenesen letölthető változatával is.

  • Ferencváros és a zene 

Indulás: Tóth Kálmán utca 25. (Andor Ilona lakóháza)
Érkezés: Bakáts tér

Regisztráció szükséges: ferencvarosiseta@gmail.com
Augusztus 31., szombat 18.00Ferencváros számos nemzetközileg is kiemelkedő zeneművész alkotó- és lakóhelye volt az elmúlt mintegy két évszázad során, de nagyszabású előadások, koncertek is felcsendültek a kerület főterén.
A séta során Liszt Ferenc zeneszerző, zongoraművész; Bihari János, a magyar népzene és verbunkos zene elismert művésze; Rácz Laci prímás, zeneszerző; Andor Ilona karnagy, zenepedagógus és Kopeczky Alajos orgonaművész, zenetanár, karnagy ferencvárosi kötődéseit, lakóhelyeit ismerhetjük meg.

  • Gregersen építőmester

Indulás: Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény, Erkel utca 15. udvara
Érkezés: Bakáts tér

Regisztráció szükséges: ferencvarosiseta@gmail.com
Szeptember 1., vasárnap 18.00Ha a Prága és Bécs között közlekedő vonaton 1847-ben nem lopják el egy fiatal norvég poggyászát, könnyen elképzelhető, hogy ma máshogy nézne ki az Országház, a Keleti pályaudvar, Szeged belvárosa, valamint Magyarország számos hídja és középülete. A Ferencvárosban megtelepedett vállalkozó nevéhez mintegy 100 jelentős középület kivitelezése fűződik országszerte. A sétán munkásságának nyomait keressük.


Üdvözlettel,
a Helytörténeti Gyűjtemény munkatársai