Budapesti Honismereti Társaság

Térhatású archív fotók kiállítása

Tér a városban – Város a térben. Az 860 és 1915 között készült fényképekből nyílt különleges sztereofotó kiállítás a városegyesítés 150. évfordulója tiszteletére a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárában (VIII. ker., Szabó Ervin tér 1.). A képek helyben átvehető 3D szemüvegek segítségével alakulnak térhatásúvá.

Gévay Béla, Klösz György, Eötvös Loránd, Schoch Frigyes, Strobl Alajosné Kratochwill Alojzia és mások felvételei közül több itt és most látható először. Bemutatásukhoz a rendezők, Felvinczi Sándor gyűjtő és Nagy Zita, a FSZEK Budapest Gyűjtemény munkatársa az úgynevezett anaglif technikát hívták segítségül.

A tárlatot a következő hetekben vetítéssorozat is kíséri. A könyvtár Kisgalériájában néhány alkalommal igazi 3D-s filmritkaságokkal, többek között Bodrossy Félix első magyar “plasztikus” filmjeivel, valamint a sztereofotózás tárgyi emlékeiből válogatott tárlattal várják az érdeklődőket.

Aktuális információk és további érdekességek a kiállítás Facebook-oldalán:

Tér a városban – Város a térben  https://www.facebook.com/profile.php?id=61551518916116

Látogatói információ:

A kiállítás október végéig a Központi Könyvtár (Budapest, VIII. Szabó Ervin tér 1.) nyitvatartási idejében hétfőtől péntekig 10 és 20 óra között, szombaton 10 és 16 óra között tekinthető meg.

A kiállítás a FSZEK Budapest Gyűjtemény, valamint számos köz- és magángyűjtemény együttműködésével, a Pro Cultura Urbis Közalapítvány támogatásával valósulhatott meg.

Kapcsolat:

Farkas Ferenc

+36 30 355 9280

farkas.ferenc@fszek.hu