Budapesti Honismereti Társaság

Várbarátok Köre

A Várbarátok Köre rendezvényén a szervezet elnöke, Nyakas Szilárd az 1943-as szárszói találkozóról és budavári szellemi örökségéről és Püski Sándorról tart filmvetítéssel egybekötött előadást szeptember 19-én du. 4 órai kezdéssel a Várnegyed Galériában (I. ker., Batthyány u. 67.). Fotó: Buzinkay Géza az Úri utcai emléktábla leleplezésénél emlékezik meg Ney Ákosról

Kedves Várbarátok! Tisztelt Érdeklődők!

Ez év végén lesz 56 éve, hogy megalakult a Várbarátok Köre. Közösségünk a budai Várnegyed múltjának, jelenének és jövőjének bemutatására, hagyományai ápolására, megismertetésére jött létre Ney Ákos és dr. Földmár György lelkes szervezésében. Az akkor 85 éves Ney Ákos emlékét a napokban felavatott méltó emléktábla őrzi az Úri utca 19. sz. ház falán.

A járvány okozta kényszerszünetet követően, reményeink szerint, visszatérhetünk a havonta egy alkalommal – minden hónap 2. hétfőjén du. 16 és 18 óra között – tartandó hagyományos, családias hangulatú összejöveteleinkhez, melyhez helyszínként az Ön- kormányzat segítő gesztusaként megkaptuk a Várnegyed Galériát (1015 Bp., Batthyány u. 67.).

Örömmel hívunk minden kedves Várbarátot és érdeklődőt

2022. szeptember 19. (hétfő) du. 16 órakor

(1015 Bp., Batthyány u. 67.)

Az 1943. évi Szárszói találkozó története és szellemi öröksége a Várkerületben – emlékezés Püski Sándorra

  1. filmvetítéssel egybekötött előadásra.

Előadó: Nyakas Szilárd,

a Várbarátok Köre újonnan megválasztott elnöke.

Édesapjára emlékezik Püski István.

A Várbarátok Köre II. félévi programját ott fogjuk ismertetni, ötleteiteket és vélemé- nyeiteket várjuk. A programok zavartalan lebonyolítása érdekében kérjük, hogy az éves tagdíját (3000 Ft.-), aki még nem tette, rendezze.

Abban a reményben, hogy megújulva, de a régi lelkesedéssel, az egymást szeretettel számon tartó közösségünkre örömteli együttlétek várnak, találkozunk: 2022. szeptem- ber 19-én, 16 órakor a Várnegyed Galériában.

Mindenkit szeretettel köszönt és vár:

Bakó Annamária alelnök                                              Nyakas Szilárd elnök