Budapesti Honismereti Társaság

A legendás Hegyvidék

A Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény Földváry Gergely: A legendás Hegyvidék – Lebilincselő történetek a kerület múltjából című könyv  bemutatóját március 12-én (kedd) 18 órai kezdéssel tartja a Hegyvidéki Kulturális Szalonban (1124 Budapest, Törpe utca 2.).
Köszöntőt mond Pokorni Zoltán polgármester, a  kötetet bemutatja: Prof. Dr. Csorba László professor emeritus, MTA doktora, a könyv szakmai lektora és Földváry Gergely történész, a könyv szerzője. Közreműködik dr. Lázár Balázs színművész, költő.  A rendezvény után a könyv a helyszínen megvásárolható.
A könyvbemutató ingyenes, de regisztrációhoz kötött:
info@kulturalisszalon.hu, vagy 06 1 202 25 09
A kötet az elmúlt évek új kutatásai és felfedezései mellett sok-sok témakörben – a gasztronómiától kezdve a sporton és állatvilágon át az épített örökségünkig, vagy egykori nagyjainkig – tartalmaz történeteket. A könyvet  – közel 400 darabos – képanyag színesíti, amely a Magyar Nemzeti Múzeum, a Budapest Főváros Levéltára, a Kiscelli Múzeum, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, a Nemzeti Fotótár, a Petőfi Irodalmi Múzeum, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, továbbá számos intézmény, magánszemély ritka felvételeiből állt össze.