Budapesti Honismereti Társaság

Március 15-én a Nemzeti Múzeumban

A Magyar Nemzeti Múzeum március 15-én az 1848-as forradalom és szabadságharcra emlékezve szinte minden korosztály számára tárlatvezetésekkel valamint családi programmal is –  forradalmi tárgykészítő foglalkozásokkal – várja a kicsiket és nagyokat 10/11 órától  15/17 óráig. Ezek most ingyenesek, de regisztrációkötelesek!

A forradalom története 1848. március 15-én a Forradalmi ifjúság a Magyar Nemzeti Múzeum elé hirdette meg a nagygyűlést mely az események ma is élő szimbólumává vált.
Miben különleges a magyar kokárda? Mi történt pontosan azon a szimbolikus napon? Milyen okok vezettek a forradalom kitöréséhez? Hogyan bontakozott ki a szabadságharc? Milyen sikereket értek el? Milyen úton jutott el a szabadságharc később Világoshoz?
Tárlatvezetésünk során ezekre a kérdésekre kaphatnak választ és a forradalom titkaiba avatjuk be az érdeklődő látogatókat.

2022. március 15. vasárnap, 11:00; 13:00; 15:00

Jegyár: IngyenesA 60 perces program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a honlapon, az egyes időpontokra kattintva lehetséges.
Regisztráció – Tárlatvezetés az állandó kiállításban – 11:00
Regisztráció – Tárlatvezetés az állandó kiállításban – 13:00
Regisztráció – Tárlatvezetés az állandó kiállításban – 15:00

Március 15-én forradalmi tárgykészítő foglalkozásra invitáljuk a családokat, a kicsiket és a nagyokat. Készítse el az egész család saját forradalmi kiegészítőjét!

Helyszín: MNM Díszterem
Jegyár: Ingyenes

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi linken minden egész órára tudnak. Utolsó érkezés: 16:30
2022. MÁRCIUS 15. KEDD, 10:00-17:00-ig
REGISZTRÁCIÓ – TÁRGYKÉSZÍTŐ FOGLALKOZÁS
Még több foglalkozást és tárlatvezetést ezen az oldalon talál.

A kiállításokról bővebben itt tájékozódhat.

Szeretettel várjuk Önöket programjainkon!