Budapesti Honismereti Társaság

Üdvözlet Rákospalotáról – Palota földjén

Az Újpesti Kulturális Központ és a Csokonai Nonprofit Kft. (rövidebb nevén Csokonai15) Üdvözlet Rákospalotáról – Palota Földjén című időszaki kiállításának megnyitóját február 10-én 18 órai kezdéssel  a Polgár Centrum – Újpest Galéria termében (IV. kerület, Árpád út 66.) tartják.
Köszöntőt mond: Belán Beatrix ügyvezető (Újpesti Kulturális Központ) és Beke Károly ügyvezető (Csokonai Nonprofit Kft.).

A kiállítást megnyitja Népessy Noémi, a Budapesti Történeti Múzeum főigazgatója

Megtekinthető: 2023. február 10. – április 1. között kedd-péntek 10-18 óráig, a többi napon a ház programjához igazodva.

2023-ban Budapest létrejöttének 150. évfordulója alkalmából számos kulturális rendezvénynek ad otthont a főváros. A helytörténeti gyűjtemények közül elsőként az Újpesti Neogrády László Helytörténeti Gyűjtemény és a XV. Kerületi Helytörténeti Gyűjtemény emlékezik meg e jeles eseményről. 2023. nem csak a Főváros születésének, de Rákospalota-település várossá válásának jubileumi 100. évfordulója is. Újpest és Rákospalota települése számos ponton kapcsolódott és kapcsolódik a mai napig egymáshoz. A közlekedés, a szociális- és kulturális intézmények, a kikapcsolódás helyszínei között számos épület a XV. kerületi Értéktár részét is képezi. Ez az esemény – a közös kiállítás – remek alkalom arra, hogy a két település ne csak testvérkerületként kerüljön a térképre. Közös múltjuk, gazdag kulturális kincseik mutatják, hogy ma is méltán hivatottak Budapest színfoltjának lenni.