Budapesti Honismereti Társaság

A velünk élő Erzsébetváros

Erzsébetváros Önkormányzata nevében tisztelettel meghívjuk Pest-Buda-Óbuda egyesítésének 150. évfordulója alkalmából, a Budapest 150 emlékévhez kapcsolódóan ‘A velünk élő Erzsébetváros’ című három alkalmas, vetítéssel egybekötött élő-történeti beszélgetés-sorozat 3. részére, melyet a Róth Miksa Emlékház és Gyűjtemény (1078 Budapest, Nefelejcs utca 26.) kertjében tartunk augusztus 31-én 18 órakor.

A beszélgetést Bóka László, az Erzsébetvárosi Hagyományápoló, Városvédő, -fejlesztő Kulturális Egyesület elnöke moderálja. Vendégei:  Szücs Balázs, egyházügyi, kulturális és civil alpolgármester, az Erzsébetvárosi Értéktár Bizottság elnöke, Sajti Zsuzsanna, műemlékvédelmi szakmérnök, műemléki szakértő, az Erzsébetvárosi Értéktár Bizottság kinevezett tagja, Gergely József, volt alpolgármester, az Erzsébetvárosi Értéktár Bizottság kinevezett tagja, Kapuvári Zsuzsa, a Deák Ferenc Könyvtár volt vezetője, az Erzsébetvárosi Értéktár Bizottság meghívott tagja és Lugosi András, várostörténész, független kutató, az Erzsébetvárosi Értéktár Bizottság meghívott tagja.

A projekt a Budapest 150 emlékév részeként, a Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Művelődési Központ anyagi támogatásával valósul meg. A programon a részvétel ingyenes!